Είναι το Marshmallows χωρίς γλουτένη;
![ένα γρήγορο MARSHMALLOW με βάση το χυμό είναι πραγματικό! Χωρίς ζελατίνη! Πάντα λειτουργεί!](https://i.ytimg.com/vi/qQOBa7DgMzE/hqdefault.jpg)
Περιεχόμενο
- Συστατικά που πρέπει να προσέξετε
- Πρόσεχε για
- Να είστε προσεκτικοί με
- Μάρκες χωρίς γλουτένη
- Τι γίνεται με τη διασταυρούμενη μόλυνση;
- Η κατώτατη γραμμή
ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
Οι φυσικές πρωτεΐνες που βρίσκονται στο σιτάρι, τη σίκαλη, το κριθάρι και το triticale (συνδυασμός σίτου και σίκαλης) ονομάζονται γλουτένη. Η γλουτένη βοηθά αυτούς τους κόκκους να διατηρήσουν το σχήμα και τη συνοχή τους. Τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή έχουν κοιλιοκάκη πρέπει να αποφεύγουν τη γλουτένη στα τρόφιμα που τρώνε. Η γλουτένη μπορεί να προκαλέσει ποικιλία συμπτωμάτων σε άτομα που είναι ευαίσθητα σε αυτήν, όπως:
- κοιλιακό άλγος
- φούσκωμα
- διάρροια
- δυσκοιλιότητα
- πονοκεφάλους
Ορισμένα τρόφιμα - όπως ψωμί, κέικ και muffins - είναι προφανείς πηγές γλουτένης. Η γλουτένη μπορεί επίσης να είναι ένα συστατικό σε τρόφιμα που ίσως δεν περιμένετε να το βρείτε, όπως marshmallows.
Πολλά marshmallows που παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούνται μόνο από ζάχαρη, νερό και ζελατίνη. Αυτό τους καθιστά χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα, και στις περισσότερες περιπτώσεις, χωρίς γλουτένη.
Συστατικά που πρέπει να προσέξετε
Μερικά marshmallows παρασκευάζονται με συστατικά όπως άμυλο σίτου ή σιρόπι γλυκόζης. Αυτά προέρχονται από το σιτάρι. Δεν περιέχουν γλουτένη και πρέπει να αποφεύγονται. Ωστόσο, πολλές μάρκες marshmallow στις Ηνωμένες Πολιτείες παράγονται με άμυλο καλαμποκιού αντί για άμυλο σίτου. Αυτό τους καθιστά χωρίς γλουτένη.
Ο μόνος τρόπος για να είστε απόλυτα σίγουροι ότι τα καραμέλες που αγοράζετε είναι ασφαλή για φαγητό είναι να ελέγξετε την ετικέτα. Εάν η ετικέτα δεν είναι αρκετά συγκεκριμένη, μπορείτε να καλέσετε την εταιρεία που τις κατασκευάζει. Συνήθως, ένα προϊόν χωρίς γλουτένη θα επισημαίνεται ως έχει στην ετικέτα Nutrition Facts.
Πρόσεχε για
- πρωτεΐνη σίτου
- υδρολυμένη πρωτεΐνη σίτου
- άμυλο σίτου
- αλεύρι σίτου
- βύνη
- triticum vulgare
- triticum spelta
- ορδές vulgare
- δημητριακά secale
![](https://a.svetzdravlja.org/health/6-simple-effective-stretches-to-do-after-your-workout.webp)
Εάν δεν βλέπετε την ετικέτα χωρίς γλουτένη, ανατρέξτε στη λίστα συστατικών. Μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν ορισμένα συστατικά περιέχουν γλουτένη.
Να είστε προσεκτικοί με
- φυτική πρωτεΐνη
- φυσικά αρτύματα
- φυσικά χρώματα
- τροποποιημένο άμυλο τροφίμων
- τεχνητή γεύση
- υδρολυμένη πρωτεΐνη
- υδρολυμένη φυτική πρωτεΐνη
- δεξτρίνη
- μαλτοδεξτρίνη
![](https://a.svetzdravlja.org/health/6-simple-effective-stretches-to-do-after-your-workout.webp)
Μάρκες χωρίς γλουτένη
Πολλές μάρκες marshmallow κατασκευάζονται με άμυλο αραβοσίτου αντί αμύλου σίτου ή υποπροϊόντων σίτου. Ενώ το άμυλο καλαμποκιού είναι χωρίς γλουτένη, οι ετικέτες ανάγνωσης εξακολουθούν να είναι σημαντικές. Μπορεί να υπάρχουν άλλες γεύσεις ή διαδικασίες παρασκευής που μπορεί να περιέχουν γλουτένη. Οι μάρκες Marshmallow που δηλώνουν ότι δεν περιέχουν γλουτένη στην ετικέτα περιλαμβάνουν:
- Dandies βανίλια marshmallows
- Το καραμέλες του Trader Joe
- Campfire Marshmallows από τον Doumak
- οι περισσότερες μάρκες χυμού marshmallow
Τα Kraft Jet-Puffed Marshmallows είναι επίσης συνήθως χωρίς γλουτένη. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της γραμμής βοήθειας της εταιρείας Kraft, ορισμένα από τα προϊόντα τους - όπως τα marshmallows - έχουν 50 τοις εκατό πιθανότητες να περιέχουν φυσικά αρώματα που προέρχονται από προμηθευτές που χρησιμοποιούν σπόρους με γλουτένη. Για αυτόν τον λόγο, τα marshmallows τους δεν φέρουν ετικέτα χωρίς γλουτένη.
Το Jet-Puffed Marshmallows είναι πιθανώς ασφαλές για φαγητό για κάποιον που έχει δυσανεξία στη γλουτένη. Αλλά μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για κάποιον που πάσχει από κοιλιοκάκη.
Τι γίνεται με τη διασταυρούμενη μόλυνση;
Ορισμένα marshmallows είναι χωρίς γλουτένη, αλλά συσκευάζονται ή κατασκευάζονται σε εργοστάσια που παράγουν προϊόντα που περιέχουν γλουτένη. Αυτά τα marshmallows μπορεί να έχουν ίχνη γλουτένης σε αυτά που προκαλούνται από διασταυρούμενη μόλυνση με άλλα προϊόντα.
Μερικά άτομα με ευαισθησία στη γλουτένη μπορεί να είναι σε θέση να ανεχθούν αυτές τις μικρές ποσότητες γλουτένης. Αλλά άλλοι, όπως εκείνοι με κοιλιοκάκη, μπορεί να μην μπορούν να τα φάνε με ασφάλεια.
Οι κανονισμοί επιτρέπουν στα τρόφιμα να επισημαίνονται ως χωρίς γλουτένη εάν περιέχουν λιγότερο από 20 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm) γλουτένης. Τα ίχνη γλουτένης - όπως αυτά που προκαλούνται από διασταυρούμενη μόλυνση - είναι μικρότερα από 20 ppm. Αυτά δεν περιλαμβάνονται στις ετικέτες Γεγονότα διατροφής.
Οι επωνυμίες που ενδέχεται να έχουν συστατικά διασταυρούμενης μόλυνσης περιλαμβάνουν μερικές γεύσεις του Peeps, ένα marshmallow με θέμα τις διακοπές, που κατασκευάζεται από τον Just Born.
Οι μύτες γίνονται με άμυλο καλαμποκιού, το οποίο δεν περιέχει γλουτένη. Ωστόσο, ορισμένες ποικιλίες μπορούν να παρασκευαστούν σε εργοστάσια που παράγουν επίσης προϊόντα που περιέχουν γλουτένη. Εάν έχετε αμφιβολίες για μια συγκεκριμένη γεύση, ελέγξτε τον ιστότοπο Just Born ή καλέστε το τμήμα σχέσεων καταναλωτών. Ορισμένα προϊόντα της Peeps αναγράφουν στην ετικέτα τους χωρίς γλουτένη. Αυτά είναι πάντα ασφαλή για κατανάλωση.
Η κατώτατη γραμμή
Πολλές, αν και όχι όλες, μάρκες marshmallow στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν περιέχουν γλουτένη. Ορισμένα marshmallows μπορεί να περιέχουν ίχνη γλουτένης. Αυτά μπορεί να μην είναι εύκολα ανεκτά από άτομα με κοιλιοκάκη. Άτομα με ήπια δυσανεξία στη γλουτένη μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να τρώνε μάρκες marshmallow που δεν φέρουν ετικέτα ως χωρίς γλουτένη
Η γλουτένη μπορεί να εισέλθει σε προϊόντα μέσω διασταυρούμενης μόλυνσης κατά τη διαδικασία κατασκευής. Ορισμένα marshmallows μπορεί επίσης να περιέχουν συστατικά, όπως φυσικά αρωματικά, που προέρχονται από σιτάρι ή άλλους κόκκους που περιέχουν γλουτένη.
Ο μόνος τρόπος για να είστε σίγουροι ότι παίρνετε marshmallows χωρίς γλουτένη είναι να αγοράσετε εκείνα που λένε χωρίς γλουτένη στην ετικέτα τους. Σε περίπτωση αμφιβολίας, μπορείτε επίσης να καλέσετε τον κατασκευαστή για περισσότερες πληροφορίες.